Frem Odense udspring

A - Z


A

Afbud

Vi forventer, at springere på udtagne hold (Øvede, talentskole, talenthold og konkurrencehold) melder afbud til træneren.Gerne via SMS.

Aquarapid Internationalt

Aquarapid International er et stort internationalt stævne som afholdes i november måned i Stockholm. Klubben har tradition for at deltage ved stævnet med konkurrence og evt. talentspringere.

B

Badetøj

Badetøj skal være bevægeligt og tætsiddende. Lange badeshorts formindsker springernes bevægelighed og er til gene i forhold til den træning vi gennemfører. Badetøjet skal være rent ved brug i svømmehallen.

D

Danske Mesterskaber

Klubben deltager hvert år ved de danske mesterskaber i udspring. Ved dette stævne springes der efter alder. (under 9 år – 4 spring. 10 – 11 år – 6 spring. 12 – 13 år, piger - 7 spring, drenge - 8 spring. 14 – 15 år, piger  - 8 spring, drenge – 9 spring. 16 – 18 år, piger - 9 spring, drenge – 10 spring. Senior, damer – 5 spring, herrer – 6 spring.)

E

Efterårslejr

Hvert år i skolernes efterårsferie holder klubben en træningslejr for alle klubbens springere i Odense.

F

Ferier

Klubben holder normalt ferie når skolerne har ferie. Der er typisk træning for konkurrence og talentspringere i skoleferierne.

Forældrehold

Holdet træner fredag kl. 17.00 – 20.00. Holdet henvender sig typisk til forældre, men andre er også meget velkomne. Der er mulighed for at løbe, benytte motionsrummet, svømme. Der vil være mulighed for at springe fra vipper og tårn fra kl. 19.30 – 20.00 eller efter aftale med trænerne.

Fotopolitik

Vi følger den generelle fotopolitik i Odense Idrætspark. I den offentlige åbningstid er der fotoforbud. I klubtiden forventer vi, at fotografer henvender sig til træneren og beder om tilladelse til at fotografere.

Vi bruger selv både video og fotografering i forbindelse med træning og stævner. Dette er for at udvikle springerne. Vi benytter egne optagelser både som billeder og filmklip til hjemmesiden.

G

Gymnastiktræning

Gymnastiktræning er for Konkurrence, talent og talentskolespringere. Dette er et supplement til vandtræningen. Mange af bevægelserne man lærer i udspring er det samme som i gymnastiksporten.

J

Juleafslutning

Hvert år i december måned afholdes der juleafslutning for hele klubben. Juleafslutningen afholdes i universitetssvømmehallen en onsdag aften.

K

Kalender

På hjemmesiden findes en aktivitetskalender.I kalenderen findes en oversigt over alle aktiviteter som klubbens springere deltager i. Der vil altså være arrangementer som er for alle klubbens medlemmer, men også arrangementer som er for en mindre del af klubbens medlemmer. Dette fremgår af kalenderen. Der vil også i kalenderen være informationer om aflysninger og ekstra træninger.

Konkurrencehold

Konkurrenceholdet er holdet efter talentholdet. Konkurrencespringerne træner 2-5 gange om ugen, men deltager også i weekendtræning og konkurrencer i både ind- og udland.

Klubmesterskab

Klubmesterskabet afholdes i foråret og er for alle klubbens springere.

Klubstævner

Klubstævner er en stævnerække som holdes 4-6 gange om året. Stævner holdes på onsdage. Der er en turnering for Begynderspringere og en for Konkurrencespringere. Alle kan deltage ved disse stævner.

M

Mad

Springerne opfordres til at spise sundt og fornuftigt. Indtagelse af større måltider bør ikke finde sted kort tid inden træningen, men forsøges at planlægges til 2-3 timer inden træning eller efter træning. Ved længere træninger – 2,5 – 3 timer opfordre vi springerne til at have lidt mad (frugt og brød) med ved træningen. Vi frabede slik og sodavand, se nærmere under slikpolitik.

P

Point

Ved konkurrencer gives der point efter hvert spring fra 1, 3 eller 5 dommere. Der gives point mellem 0-10 med halve i mellem.

S

Slikpolitik

Vi frabeder springere at have slik og sodavand med ved træning.  

På ture tillader vi at springerne i et begrænset omfang har slik og sodavand med/købes. Slik og sodavand er først tilladt efter konkurrencedeltagelse eller på længere ture efter aftensmaden. Ved fødselsdag og andre mærkedage er det tilladt at dele slik, kage eller andet usundt ud.

Sommerafslutning

Udspringsafdelingen afholder hvert år i juni måned sommerafslutning for hele afdelingen.

Stævner

Der findes mange forskellige typer stævner. Klubstævner, Klubmesterskab, TripTrap stævner, Invitations stævner, og Internationale stævner og Mesterskaber. Se mere under de enkelte punkter.

T

Talenthold

Talentholdene er for klubbens talentspringere. Vi har pt. 10 talenthold – et for 7-10-årige og et for 10-13-årige. Springerne træner 1-5 gangen om ugen, dette aftales individuelt med trænerne.

Talentskole

Talentskolen er overgangen mellem begynderhold og talenthold. På talentskolen lærer springerne nye øvelser som de ikke lærer på begynderhold. Frem for alt lærer de at være talentspringere både før, under og efter træning og ved konkurrencer.

Trip Trap stævner

Trip Trap konkurrencer er en national stævnerække. Stævnerne holdes rundt omkring i landet, typisk i Farum, Lyngby, Århus, Vejen og selvfølgelig på hjemmebane. Stævner er delt i begynder og DM stævner. Alle kan deltage i begynderstævnerne. Se hjemmesiden for nærmere information.

Træning  

Træningen består af opvarmning, grundtræning (styrketræning, smidighedstræning, koordinationstræning) og vandtræning. Hvordan træningen er sammensat afhænger af holdet og tiden på sæsonen.

 

Træningstøj

Vi forventer at springeren har træningstøj, T-shirts og Shorts med ved træning.

Tårn

Tårn er 5, 7.5, og 10 meter.

V

Vaskeskind

Vaskeskind er syntetiske skind som springerne bruger til at tørre sig med mellem springene. Typisk ved konkurrencer kan der være lidt ventetid og man undgår at blive kold. Vi anbefaler normalt at springerne får et vaskeskind når de går på Talenthold.

Vipper

Vipper er 1 eller 3 meter. Vipper er lavet af en aluminiumlegering og er derfor bøjelige. Vipperne kan justeres i hårdhed.

Ø

Øvede hold

Holdet er for springere som har sprunget i min. ½ år på begynderhold. Springerne er typisk 13 år og ældre. Holdet kan træne 1-2 gange om ugen.